De Superrr in Oegstgeest sluit uiterlijk op 1 augustus 2020 haar deuren. (Archieffoto: Google Maps).

Buurtsupermarkt Superrr vertrekt uit Oegstgeest

Buurtsupermarkt Superrr aan de Clusiushof in Poelgeest sluit uiterlijk op 1 augustus 2020 de deuren. Dat heeft moederbedrijf Support&Co aan de gemeente laten weten. Het is de afgelopen jaren niet gelukt om van de winkel een succesvol re-integratieproject te maken en de afgelopen maanden heeft er zich ook geen overnamekandidaat gemeld. Buurtbewoners leggen zich er nog niet bij neer en doen op dit moment een poging om in het gebouw een nieuwe buurtsupermarkt te openen.


IJsbrand Terpstra in gesprek met wethouder Jan Nieuwenhuis over de sluiting van de Superrr en de gesprekken over werkervaringsplekken op bedrijventerrein De Boeg

Buurtsupermarkt Superrr kwam in 2014 naar Oegstgeest en is naast een commercieel bedrijf ook een plek voor dagbesteding. De gemeente Oegstgeest verleende de afgelopen jaren een subsidie om arbeidsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt mogelijk te maken. Voor de 3 mensen die op dit moment bij de Superrr werken en een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, gaat de gemeente Oegstgeest in overleg met re-integratiebedrijf DZB Leiden op zoek naar een andere werkplek in Oegstgeest.

Economie Oegstgeest Politiek Superrr


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×