Kim Vermaas. (Foto: Wim de Leeuw).

Terugblik Leids topsportweekend: Scylla en ZVL-1886

Dit weekend kwamen alleen de tafeltennissers van Scylla en de waterpoloërs van ZVL-1886 in actie. Bij het tafeltennis versloeg het mannenteam van Scylla koploper Taverzo verrassend met 1-5. De vrouwen boekten juist een 5-1 nederlaag in Den Helder. De mannen van ZVL-1886 behaalden slechts één punt uit twee wedstrijden en ook de vrouwen speelden gelijk.

Tafeltennis: knappe overwinning mannen, vrouwen redden eer met een puntje

In de eredivisie tafeltennis deed het mannenteam van Scylla dit weekend goede zaken door in Zoetermeer de uitwedstrijd tegen koploper Taverzo met ruime cijfers te winnen. De zege was wel voor een belangrijk deel te danken aan het feit dat Taverzo noodgedwongen met een invaller aan de start kwam.

Arjan Huiden verving de zieke Laurens Tromer. Omdat ook Yannick Vostes aan de kant bleef werd het een eenvoudige overwinning voor Scylla. Aan Leidse kant liet alleen  Kazeem Nasiru een steekje vallen. Tegen Jochem de Hoop kwam hij al snel op een 2-0 achterstand in games. Hij kwam nog wel terug, maar moest de beslissende vijfde game toch verrassend aan De Hoop laten. Kim Vermaas en Jasper Merckx lieten zich niet verrassen. Vermaas versloeg het jonge talent Gabriela Camara zonder een game te verliezen, maar had opmerkelijk genoeg toch nog wat moeite met Huiden. Pas in de vijfde game wist ze het verschil te maken (11-7). Jasper Merckx kwam helemaal niet in de problemen en liet ook nu weer zien hoe waardevol hij voor Scylla is. Door de 5-1 overwinning blijft Scylla derde, waarbij het wel Smash ’70 een puntje dichterbij zag komen door een prima 6-0 overwinning op Salamanders. Het gaatje bedraagt nog maar twee punten, en dat terwijl Smash ’70 een wedstrijd minder gespeeld heeft.

Ook de vrouwen van Scylla speelden uit. Tegen Dozy Den Helder, de nummer twee van de competitie, werd het een 5-1 nederlaag. Kim Hergelink en Marie Depuydt bleven zonder overwinning. Esmee van Marwijk redde de eer voor Scylla door een prima overwinning op Yun Zhang. Het scheelde weinig of Van Marwijk had ook nog haar tweede wedstrijd gewonnen. Yoeke Gunsing bleef haar over vijf games echter nog net de baas.

Waterpolo: laatste seconde fataal voor mannen ZVL, vrouwen schrijven een punt bij

Het heeft er alle schijn van dat de mannen van ZVL-1886 Tetteroo tot het laatst een verbeten strijd moeten voeren om de play-offs te bereiken. De dubbel van dit weekeinde leverde slechts één puntje op door een 7-13 nederlaag tegen De Zaan en een 11-11 gelijkspel tegen AZC. Dat laatste resultaat was erg zuur, want de gelijkmaker van de ploeg uit Alphen aan den Rijn viel in letterlijk de laatste seconde. De klok stond op 7:59 toen Bas Grummer namens AZC de bal voor de laatste keer in het Leidse doel deponeerde: 11-11.

De vrouwen van ZVL-1886 Tetteroo hebben weer eens een puntje aan het totaal kunnen toevoegen. Na drie nederlagen in de competitie en de roemloze uitschakeling in het bekertoernooi door De Zaan, werd er in Utrecht met 8-8 gelijkgespeeld tegen UZSC.

Lees meer.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×