(Foto's: Emile van Aelst).

Joke Martijn Nederlands kampioen biljart: "Dat is toch onwerkelijk!"

De Leidse biljartster Joke Martijn is gisteren in Almere Nederlands kampioen driebanden op de kleine tafel geworden. In de finale versloeg ze Pauline Gerritsen met 25-18. Het is voor Martijn haar eerste Nederlandse titel.

“Nederlands kampioen. Dat is toch onwerkelijk”, zegt Martijn bij terugkomst in café de Pomerans. “Maar ik ben er wel heel trots op.” Met elf wedstrijden verdeeld over twee dagen mag het NK ook wel een uitputtingsslag worden genoemd. “Het is heel belangrijk om je concentratie vast te houden. Nu ik weer thuis ben voel ik hoe vermoeiend het is geweest.”


Reanne van Kleef in gesprek met biljartster Joke Martijn over haar Nederlandse titel driebanden klein.

Ondanks dat de Leidse voor haar gevoel de eerste dag niet goed speelde, werd ze toch poulewinnaar. Ze verloor slechts één keer: van dezelfde Pauline Gerritsen die in de finale weer haar tegenstander werd. Tijdens de knock outfase op dag twee kwam ze beter in het toernooi.

Hoewel er meerdere spannende wedstrijden werden gespeeld waarbij Martijn op achterstand begon en zich toch terug knokte, vond ze de finale het spannendst. “Ja dat gaat toch wel door je hoofd. Zo van, het zal toch niet weer gebeuren. En ik begon ook hier weer op achterstand. Maar ik wist het goed om te draaien en bleef goed opletten wat ik weg gaf. Het resultaat hangt om m’n nek!”

Iedereen wil winnen van de Nederlands kampioen
Het volgende grote toernooi is het NK driebanden op de grote tafel dat begin april wordt gehouden. Vorig jaar werd Martijn daar derde. Daarnaast speelt ze in verschillende competities, waaronder ‘de Leidse’. “Daar speel ik meestal alleen tegen mannen en die willen niet van een vrouw verliezen. Nu ben ik ook nog Nederlands kampioen, dus dat gaat helemaal wat worden.”

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×