(Foto: Ferry Rigault).

BOP Herenstraat vecht voor voortbestaan

De Buurt Ontmoetings Plek (BOP) aan de Herenstraat 51 is een actie gestart om open te mogen blijven. De locatie werd altijd ondersteund en gefinancierd door Libertas Leiden, maar die organisatie heeft de aanbesteding van het sociaal welzijnswerk in Leiden verloren van Incluzio. Omdat Incluzio de verantwoordelijke partij wordt, heeft Libertas per 1 juli de huur van het pand opgezegd, waardoor de toekomst voor de gebruikers en de vaste medewerker heel onzeker geworden is.

Ferry Rigault over de actie die gevoerd wordt voor de BOP aan de Herenstraat

De BOP is van groot belang voor de wijk. Ferry Rigault, initiatiefnemer van de actie “De BOP moet openblijven!”, vertelt: “Er gebeurt hier ontzettend veel. Voor alleenstaande oudere mensen is deze plek belangrijk om onder de mensen te komen. Maar er worden hier ook taallessen gegeven, er is een repaircafé, een schillenboer, een zwerfvuilopruimploeg, er gebeurt echt van alles. Het zou zo zonde zijn als dat allemaal verdwijnt.”

Het doel van de actie is dat de BOP openblijft en dat de betaalde kracht in dienst blijft zodra Incluzio op 1 juli de verantwoordelijkheid voor het welzijnswerk overneemt. Zolang dat gebeurt, is Rigault bereid om de nieuwe organisatie het voordeel van de twijfel te geven: “Als Incluzio met goede initiatieven komt, juichen wij dat alleen maar toe. Maar continuïteit is heel belangrijk in het welzijnswerk. Bovendien worden de activiteiten die er nu zijn, breed gedragen door de mensen in de wijk.”

Een petitie voor het openhouden van de BOP is inmiddels ruim vierhonderd keer getekend. Winkeliers in de Herenstraat en bewoners in de wijk hangen posters op, en ook de plaatselijke politiek is op de hoogte gebracht. In de gemeenteraad zijn al vragen gesteld, maar tot nu toe is er nog niets toegezegd.

De BOP van binnen. (Foto: Kim van Niekerk).

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×