Tot eind vorig jaar was het warenhuis Hudson's Bay in het pand aan de Aalmarkt gevestigd. (Archieffoto: Emile van Aelst).

Centrummanager ziet 'liever Bijenkorf dan Action' in oud V&D-pand

In het voormalige V&D pand aan de Aalmarkt in Leiden komt een Action. De koopjeswinkel wordt 1 april geopend op de begane grond van de winkel. Centrummanager Gijs Holla is blij dat de winkel een nieuwe invulling krijgt. “Wat voor ons het belangrijkste is, is dat de leegstand zo snel mogelijk opgelost wordt.”

Het pand aan de Aalmarkt staat leeg sinds het warenhuis Hudson’s Bay eind vorig jaar vertrok. Holla spreekt de hoop uit dat Action veel winkelend publiek naar het stadshart trekt. De centrummanager is opgewekt over het feit dat de leegstand opgelost is, maar erkent dat een koopjeswinkel in het beeldbepalende gebouw sommige Leidenaren tegen de haren in zal strijken. “Natuurlijk hebben wij liever dat de Bijenkorf er komt te zitten, maar dan moeten zij dat natuurlijk zelf willen. Naar wat ik begrijp gaat dit om een proef van tien maanden. In de tussentijd kunnen we met z’n allen kijken naar een definitieve invulling van het voormalig V&D warenhuis.”

Pop-up store
De nieuwe Action winkel beslaat een oppervlak van 1.500 vierkante meter. Net als bij haar andere filialen in Leiden, gaat de winkelketen hier een proef uitvoeren met zelfscankassa’s. Een woordvoerder van Action benadrukt dat het om een zogeheten ‘pop-up store’ gaat, een tijdelijke winkel dus.

“We hebben er tot ongeveer begin 2021 een winkel en voorkomen op deze manier langdurige leegstand op deze locatie”, aldus de woordvoerder. “Door onze winkel blijft het gebied aantrekkelijk voor winkelende klanten.” In de tussentijd kan ASR Vastgoed – de eigenaar van het pand – op zoek naar een definitieve invulling van het pand.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×