(Foto: Sleutelstad).

Geen corona bij student Leiden University College The Hague

De tweede test op het coronavirus bij een student van de Leiden University College The Hague is negatief. Dat heeft de universiteit vanavond bekend gemaakt. Er is geen sprake van een coronabesmetting en daarmee is de isolatie van de student is opgeheven. De Universiteit Leiden heeft vandaag wel de regels voor studenten die een reis gaan maken aangescherpt.

De regels gelden voor alle reizen waarbij de universiteit een bijdrage aan levert of daar verantwoording voor draagt. Studenten mogen niet afreizen naar gebieden met een oranje of rood reisadvies afgegeven door het Ministerie van Buitenlandse zaken. Een reis naar een gebied met een geel reisadvies moet goedgekeurd worden door het Internationaal Incidententeam van de universiteit (IIT). Het IIT is door het college van bestuur ingesteld en beslist of de reis kan worden ondernomen op basis van de richtlijnen in het land van bestemming.

Studenten die al in het buitenland zijn worden bij een wijziging van het reisadvies naar oranje of rood teruggehaald naar Nederland. Bij terugkeer gelden de algemene richtlijnen van het RIVM. De aangescherpte regels gelden niet voor reizen die studenten in eigen tijd en op eigen gelegenheid maken.

Leiden Maatschappij Onderwijs Regio Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×