De nieuwe stadsbonbon Leidse Bal dankt zijn blauwe kleur aan de gin Goeie Mie. (Foto: Formatie Schipper).

De smaak en kleur van Goeie Mie-gin geeft Leidse Bal karakter

Leiden heeft een eigen stadsbonbon gekregen. Carl Schipper heeft samen met zijn team een bonbon gemaakt met echte Goeie Mie-gin en deze ook dezelfde kleur blauw meegegeven. Dat blauwe is iets om even over na te denken voordat je de bonbon in je mond stopt. “Maar dan blijkt de Leidse Bal vooral heel erg lekker”, zegt Schipper. Van een gevaarlijk Goeie Mie-ingrediĆ«nt is in dit geval geen sprake.

Goeie Mie is berucht en beroemd in Leiden om haar reputatie als gifmengster. Een paar jaar geleden gebruikte ondernemer Josine van Heijnen dat al voor een Leidse ginsmaak en nu is die gin dus weer de smaakmaker in de nieuwe stadsbonbon. Al eerder kwam er op die manier een Haagse bal met de smaak van hopjeslikeur. Omdat de Goeie Mie-gin ook blauw van kleur is heeft de Leidse Bal een blauw jasje gekregen. “Maar de stadskleuren rood en wit komen wel terug in de verpakking.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Carl Schipper over de Leidse Bal.

Schipper hoopt dat de Leidse Bal net zo’n begrip gaat worden als de Bossche bollen of de Arnhemse meisjes. “Wij vinden het leuk om zoiets te maken en het blijkt in de hele Leidse regio in de smaak te vallen. Ondernemers willen het graag opnemen in hun assortiment.”

 

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×