(Foto: Google).

Patiënt met coronavirus opgenomen in Alrijne Leiderdorp

Het Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp heeft vanmiddag een patiënt opgenomen waarvan is bevestigd dat deze besmet is met het coronavirus. De patiënt is door de GGD positief getest en bij binnenkomst in het ziekenhuis direct opgenomen in strikte isolatie. “Er is bij binnenkomst en daarna géén onbeschermd contact geweest met andere patiënten of medewerkers. We geven geen informatie over de patiënt in verband met privacy,” laat het ziekenhuis weten in een verklaring.

Er is door het Alrijne Ziekenhuis een protocol opgesteld. Hierin staat wat er moet gebeuren als iemand binnenkomt met het coronavirus of zich meldt met ziekteverschijnselen passend bij het coronavirus. In het protocol staat ook het behandelplan beschreven voor coronapatienten. Hierbij wordt rekening gehouden met de veiligheid van andere patiënten en medewerkers. De isolatiekamers van Alrijne voldoen aan de landelijke normen.

Afspraak en bezoek
Patiënten en bezoekers kunnen het ziekenhuis gewoon bezoeken. Alle afspraken en opnames gaan door.

Leiderdorp Maatschappij Regio Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×