Het sociëteitsgebouw van Minerva aan de Breestraat. (Foto: Chris de Waard).

Ook grote studentenverenigingen op slot

De vijf grote studentenverenigingen van Leiden (Minerva, Quintus, Augustinus, SSR en Catena) gaan tot het eind van de maand op slot. De deuren blijven gesloten voor borrels en ander activiteiten. Dat hebben de verenigingen in overleg met de Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV) besloten.

Voorzitter Hein Laterveer van de PKvV: “Gezondheid en veiligheid van leden en mensen om hen heen staat voorop. Vandaar dat we dit besluit, in lijn met het advies van het RiVM, hebben genomen.” Met de kleinere verenigingen, die vaak activiteiten voor minder dan 100 deelnemers organiseren, wordt per keer de afweging gemaakt of annuleren noodzakelijk is. Ook hier geldt de landelijke afspraak: wie zich niet goed voelt moet thuis blijven.

Studentensportverenigingen zoals Asopos de Vliet en Njord hebben voor alsnog alle borrels afgezegd. Ze stemmen momenteel met de sportbonden af of hun trainingen in kleine groepen wel door kunnen gaan.

Leiden Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×