Coffeeshops mogen toch weer open

Alle coffeeshops in Nederland gaan weer open. Dat heeft het kabinet besloten op verzoek van burgemeesters die werden geconfronteerd met de gevolgen van de abrupte sluiting gisteren. Om 17.30 uur maakte het kabinet bekend dat coffeeshops, net als andere horecabedrijven een half uur later de deuren moesten sluiten. Dat veroorzaakte een ware run op de coffeeshops van mensen die nog snel even een paar gram softdrugs wilden scoren.

De coffeeshops gaan nu onder het regime vallen van afhaalrestaurants, zoals snackbars. Ook restaurants krijgen mogelijk toestemming om een afhaalfunctie in het leven te roepen als ze dat nu nog niet hadden. Wel blijft het advies om afstand van elkaar te houden ook hier onverminderd van kracht.

Met de maatregel om de coffeeshops weer open te laten gaan, wil de overheid illegale straathandel tegengaan.

Zondag werd wiet in Nederland massaal gehamsterd. Ook in leiden. (Video: Ijsbrand Terpstra en Reanne van Kleef).

Stuur je coronavragen en tips naar Sleutelstad!
Sleutelstad zendt vanaf 16 maart twee keer per dag een live nieuwsuitzending uit met actuele informatie over corona en de gevolgen van de maatregelen in de Leidse regio. Heb je zelf een vraag over iets dat met het coronavirus en de Leidse regio te maken heeft waar je het antwoord niet op kunt vinden? Of heb je een interessante tip? Stuur je reactie naar corona@sleutelstad.nl of telefonisch via whatsapp op 06-16811160. Je kunt een vraag ook insturen als audio-opname, dan wordt hij mogelijk op de radio uitgezonden. De uitzendingen zijn iedere dag te beluisteren tussen 13.00 en 14.00 uur en tussen 17.00 en 18.00 uur via 107.5 FM, 102.4 op de kabel en online via sleutelstad.nl/player.

Leiden Politiek Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×