(Foto: Alrijne Ziekenhuis).

Personeel LUMC en Alrijne Ziekenhuis krijgt massaal bloemen aangeboden

Het personeel van het LUMC en het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp hebben vandaag duizenden bloemen gekregen die door de coronacrisis niet meer verkocht kunnen worden. Met de acties werd het personeel in de zorg een hart onder de riem gestoken in zware tijden.


Jaap van Sandijk in gesprek met teamleider beveiliging Jaap van der Plas van het LUMC over de bloemenactie en over werken in het LUMC tijdens de coronacrisis. “Het zijn momenteel spannende tijden om in het LUMC te werken.”

Bij het LUMC werden de bloemen vandaag geleverd door Hoek Flowers. Teamleider Beveiliging Jaap van der Plas was bij de actie betrokken en ving vanmorgen de mensen van Hoek Flowers op. Die kwamen met íets meer bloemen aan dan verwacht, “We hadden niet verwacht dat ze met twee bussen zouden komen. Toen hebben we snel onze afdeling catering gebeld en hebben we tafels naar beneden gehaald om een mooie opstelling te creëren voor de hoofdingang.”

Run op bloemen
In eerste instantie was het de bedoeling dat het personeel een bosje meenam wanneer ze naar huis gingen. Maar de bloemenactie ging als een lopend vuurtje door het gebouw en er ontstond een ware run op de bloemen. Dat werd door Van der Plas en zijn collega’s in goede banen geleid. “Omdat wij ook richtlijnen aanhouden om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken, hebben we wel gezegd dat iedereen minstens 1,5 meter afstand moet houden. Ook zorgden we ervoor dat er geen grote groepen tegelijk bij de bloemen stonden.”

Lichtpuntjes
Van der Plas vertelt dat de actie erg werd gewaardeerd door het personeel.”Dit was heel mooi. Veel collega’s waren ook geëmotioneerd. Het zijn moeilijke tijden en dan is het mooi om te zien dat dit soort lichtpuntjes er ook zijn.”

Bloemen bij Alrijne
Bij het Alrijne Ziekenhuis werden vandaag ook vele bossen bloemen geleverd. Ook daar werd het gebaar zeer gewaardeerd. Zo schrijft verpleegkundige  Laury van der Kruk op haar Facebookpagina: “Vandaag werden wij, medewerkers van Alrijne, verrast met een bloemetje na werk voor onze inzet! Bedankt Heemskerk Fleurs en firma van Diggelen. Wat een enorm lief gebaar!”

Stuur je coronavragen en tips naar Sleutelstad!
Sleutelstad zendt vanaf 16 maart twee keer per dag een live nieuwsuitzending uit met actuele informatie over corona en de gevolgen van de maatregelen in de Leidse regio. Heb je zelf een vraag over iets dat met het coronavirus en de Leidse regio te maken heeft waar je het antwoord niet op kunt vinden? Of heb je een interessante tip? Stuur je reactie naar corona@sleutelstad.nl of telefonisch via whatsapp op 06-16811160. Je kunt een vraag ook insturen als audio-opname, dan wordt hij mogelijk op de radio uitgezonden. De uitzendingen zijn iedere dag te beluisteren tussen 13.00 en 14.00 uur en tussen 17.00 en 18.00 uur via 107.5 FM, 102.4 op de kabel en online via sleutelstad.nl/player.

 

Leiden Leiderdorp Maatschappij Coronacrisis


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×