John May. (Eigen foto).

Muziekdocent tijdens corona: "Als er geen lesruimte is, kan ik niet lesgeven"

John May loopt als muzikant en docent, net als veel andere zzp-ers, momenteel heel veel inkomsten mis. Hij hoopt na 6 april weer lessen, workshops en optredens te kunnen verzorgen. Hij vreest dat het langer zal duren. In de tussentijd verdiept hij zich in de mogelijkheden die internet biedt.

Pure Percussion, het bedrijf van May, verzorgt normaal gesproken taiko-lessen (Japanse drums) en lessen Afrikaanse muziek in het Muziekhuis. “Nu dat gesloten is, houdt het voor mij op. Als er geen lesruimte is, kan ik niet lesgeven. Thuis gaat het ook niet lukken met die luidruchtige instrumenten.”


Annan Verboom in De avond van Sleutelstad in gesprek met John May over zijn werk als muziekdocent

Ook zijn werk bij Museum Volkenkunde, workshops en optredens staan on hold. “Gelukkig zijn er toezeggingen gedaan voor zzp-ers”, zegt May over het pakket aan noodmaatregelen van het kabinet. “Dat helpt, ik ben er heel blij mee, maar het is geen oplossing voor mij.”

Intussen kijkt May naar andere mogelijkheden. “Wat kun je doen als je niet met meerdere mensen in een ruimte kan zitten? Lesgeven vanuit huis. Ik ben nu aan het kijken of ik lessen via internet kan aanbieden. Dingen voorspelen of uitleggen, mensen die zich daarvoor kunnen aanmelden. Ik heb nu een hoop tijd om te verdiepen in de mogelijkheden.”

Cultuur Leiden Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×