De Shawano's hebben al de nodige ervaring met online activiteiten. Al twee keer wonnen ze de internationale wedstrijd iScout Wereldreis. (Archieffoto: Shawano's Oegstgeest).

Viering 75-jarig bestaan Shawano’s Oegstgeest in gevaar

De leden en vrijwilligers van de Shawano’s in Oegstgeest komen wegens de coronacrisis voorlopig niet fysiek bij elkaar. Dat betekent onder meer dat de wekelijkse bijeenkomsten, kampjes en andere activiteiten niet doorgaan. “Tot tenminste 6 april”,  zegt voorzitter Frank Goedhart. “Extra zuur is dat door de huidige onzekerheid onze festiviteiten voor ons 75-jarig bestaan in mei op losse schroeven zijn komen te staan.”

Waar het kan worden activiteiten aangeboden via internet. De leden komen dan bijvoorbeeld digitaal samen en krijgen van hun begeleiding uitdagende opdrachten om samen te volbrengen. “We balen er enorm van dat we niet meer samen kunnen komen, zeker na het schitterende weer van het afgelopen weekend”, zegt Goedhart.


Chris de Waard in gesprek met Frank Goedhart van Shawano’s in Oegstgeest.

Maatschappij Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×