De milieustraat in Oegstgeest blijft de komende twee zaterdagen gesloten. (Foto's: Wil van Elk).

Milieustraat Oegstgeest twee zaterdagen dicht

Op zaterdag 28 maart en 4 april is de milieustraat in Oegstgeest gesloten in verband met de verkeersveiligheid. Dat heeft de gemeente besloten. Vorige week hoopte burgemeester Emile Jaensch nog dat sluiting niet nodig zou zijn. “Omdat er soms goederen zijn die niet kunnen wachten om weg te brengen. Ook bestaat het risico dat afval dan op de verkeerde plek terecht komt.” De afgelopen twee zaterdagen was er echter sprake van zo’n extreme drukte bij de milieustraat dat de gemeente geen keus heeft.

De rij met wachtende auto’s was zo lang, dat auto’s op de openbare weg en het fietspad stonden te wachten. Dit zorgde voor onveilige situaties en op een gegeven moment was de doorgang zelfs geblokkeerd voor een hulpdienst. Daarnaast is er een limiet aan de hoeveelheid afval die de gemeente Oegstgeest op een dag kan ontvangen.

Naast de sluiting gedurende de twee zaterdagen denkt de gemeente na over manieren waarop de milieustraat daarna op zaterdag weer geopend kan zijn. Bijvoorbeeld de openingstijden doordeweeks met een uur te verlengen, waardoor inwoners van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 12.30 uur bij de milieustraat terecht kunnen. Ook wordt er een maximum gesteld aan het aantal auto’s dat op het terrein wordt toegelaten. Dat worden er niet meer dan vijf tegelijk. “Kom dus alleen als dat echt noodzakelijk is en verzamel uw afval zodat u niet meerdere malen met een kleine hoeveelheid hoeft te komen”, meldt de gemeente nog.

Geen gratis compost
Op vrijdag 27 maart en zaterdag 28 maart zouden inwoners van Oegstgeest gratis twee zakken compost kunnen ophalen bij de milieustraat. Als dank voor het gescheiden inzamelen van GFT-afval. Ook dat gaat nu niet door, maar inwoners houden de compostzakken tegoed.

Maatschappij Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×