De Haarlemmerstraatgarage krijgt er drie parkeerlagen bij. (Foto's: Chris de Waard).

Haarlemmerstraatgarage krijgt er 88 parkeerplekken bij

De Haarlemmerstraat parkeergarage aan de Middelstegracht krijgt er 88 parkeerplekken bij. De garage wordt daarvoor opgehoogd met drie parkeerlagen, zogeheten ‘split levels.’ Het aantal parkeerplaatsen stijgt daarmee tot 357. Dat heeft het Leidse college vandaag besloten na een haalbaarheidsstudie waaruit blijkt dat ophogen technisch kan. Het toevoegen van drie parkeerlagen is het maximum haalbare.

Naast de uitbreiding wordt de bestaande garage gerenoveerd. Daarmee wil de gemeente de kwaliteit en veiligheid van de garage verhogen. Een groot deel van de buitengevel van de garage wordt voorzien van groen. Na deze opknapbeurt is de garage duurzamer en past deze beter in het historisch stadsgezicht van de binnenstad.


Reanne van Kleef in gesprek met wethouder Ashley North over de uitbreiding van de parkeergarage

Het creëren van extra parkeerplaatsen in de parkeergarage past bij de ambitie van het college om de binnenstad autoluw te maken. “We creëren hiermee de mogelijkheden voor een schonere en aantrekkelijke stad met minder blik op straat en meer ruimte voor fiets, voetganger en groen”, aldus het college.

Leiden Maatschappij Politiek Haarlemmerstraatgarage opgehoogd


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×