Bezoekers houden zich woensdag goed aan de maatregelen op de Leidse Markt. Hier bij vishandel Klaas Hartevelt. (Foto: Lex van Iterson).

Vooral rust op Leidse woensdagmarkt

In tegenstelling tot de te drukke zaterdagmarkt, was het deze woensdag rustig op de markt in het centrum van Leiden. De kramen met levensmiddelen, non-food wordt sowieso van de markt geweerd, hebben allemaal zo hun maatregelen genomen om het publiek op afstand te houden. Waar dat duidelijk is aangegeven, houdt men zich er goed aan, op andere plekken is het door het geringe aantal bezoekers eigenlijk overbodig.

“Zo gaat het de hele middag al, ik deel het maar uit want weggooien is zonde”, zegt Sandy Sira van Sandy’s Leiden. Ze staat op de Botermarkt met haar groente- en fruitkraam. “Ik kan het zout in de pap niet verdienen!” Een voorbijganger krijgt een gratis netje spruitjes in de handen gedrukt. Een ander radijsjes. “Mag ik er een tasje bij?’ wordt gevraagd. “Ja Hoor. Vijf euro! Ik mot het toch ergens mee verdienen”, zegt Sandy terwijl ze alweer de volgende passant aanspreekt: “Hier, radijsjes. Voor je teckel. Geen bosui geven hoor. Daarvan gaat ie aan de… nee dat ga ik niet zeggen.”

(Foto’s/video: Chris de Waard).

 

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×