De Hogeschool Leiden biedt het onderwijs de rest van het collegejaar online aan. (Foto: PR).

Ook onderwijs Hogeschool Leiden rest van collegejaar online

Het onderwijs van de Hogeschool Leiden vindt de rest van het jaar online plaats. Ook de toetsen worden alleen digitaal afgenomen. Dat is woensdagmiddag besloten om studenten, docenten en andere medewerkers van de hogeschool voor de rest van het collegejaar duidelijkheid te geven.

In een mail aan alle studenten schrijft de hogeschool dat nu wordt onderzocht hoe het onderwijs er de komende maanden uit gaat zien en wat dit voor de studenten betekent. “Je wordt hierover binnenkort via je opleiding geïnformeerd. We roepen je wel op om voldoende tijd aan je studie te besteden en te voorkomen dat je onnodig lessen mist”, schrijft de onderwijsinstelling.


Gerry van Bakel in gesprek met Joeri van den Steenhoven van het College van Bestuur van de Hogeschool Leiden

Studievertraging
De hogeschool waarschuwt de studenten ook dat er studievertraging kan ontstaan, zeker waar het niet mogelijk is om onderwijs, practica of toetsen digitaal aan te bieden. “We laten je op een later moment weten hoe we omgaan met studievertraging en hoe deze kan worden ingehaald. We zullen daarin ruimhartig en schappelijk handelen”, zegt het College van Bestuur.

Versoepeling
Eerder nam de Universiteit Leiden een vergelijkbaar besluit. Ook die onderwijsinstelling verzorgt het onderwijs voor de rest van het collegejaar online. Voor de hogeschool geldt dat, als de overheid tussentijds de coronamaatregelen versoepelt, er wordt bekeken of onderdelen van onderwijs en toetsing toch nog locatie kunnen plaatsvinden.

Leiden Onderwijs Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×