(Foto: J.P. Kranenburg).

Dierenambulance blijft rijden tijdens eventuele lockdown

De Dierenambulance en Vogelasiel regio Leiden worden door de Veiligheidsregio Hollands Midden beschouwd als nooddienst en daarom gaan de werkzaamheden bij een eventuele lock-down gewoon door. “Wij hebben vorige week de burgemeester om duidelijkheid daarover gevraagd, om ons daarop te kunnen voorbereiden,” meldt voorzitter Jaap van Meijgaarden.

Hoewel een deel van de vrijwilligers het werk tijdelijk heeft moeten neerleggen, ondervindt de dierenambulancedienst weinig problemen met het invullen van de roosters. Van Meijgaarden: “Anderen hebben juist meer tijd en er melden zich ook nieuwe vrijwilligers aan. Hartverwarmend.”

Door de coronacrisis is het ook een stuk rustiger op de wegen en daardoor worden er ook minder dieren aangereden. “Dat is een geluk bij een ongeluk.”

De coördinatoren van de dierenambulance hebben strikte regels ingesteld om risico’s voor de vrijwilligers te voorkomen. “Uiteraard geldt dat ook richting de mensen die een beroep op ons doen,” zegt voorzitter Van Meijgaarden. “Mede daardoor blijven wij volledig in functie.”

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×