(Foto: Lindy Spies).

Buurtbingo via videobellen: "Wij vervelen ons nog niet"

Nu de scholen gesloten zijn, veel mensen thuiswerken en het normale sociale leven tot stilstand is gekomen, ontstaan er steeds meer creatieve manieren om toch met vrienden en familie in contact te blijven. Bijvoorbeeld de buurtbingo via videobellen die Lindy Spies voor de vrienden van haar zoon organiseerde. “De verveling is hier zeker nog niet toegeslagen.”


Reanne van Kleef in gesprek met Lindy Spies over het organiseren van een bingo via videobellen.

Het idee ontstond doordat zoon Bohdi via Whatsapp videobellen galgje aan het spelen was met zijn vrienden. Lindy, die ook maandelijks een grote ‘kikkerbingo’ bij voetbalvereniging Lugdunum organiseert, zei voor de grap: “We kunnen ook gaan bingoën.”

Al snel werd het plan serieus. Er werden bingoboekjes gekocht bij de Action, prijzen ingeslagen en vrienden gemobiliseerd om mee te doen. Per Whatsapp videogesprek kunnen maximaal drie andere mensen worden uitgenodigd, dus werden de telefoons van het hele gezin ingezet. Die werden voor de bingomachine geplaatst zodat iedereen mee kon kijken. Aan valsspelen werd niet gedacht. Lindy: “Nee hoor dat gebeurt niet! Dit is echt voor de fun.”

Veiligheid voorop
Bij het ronddelen van de bingoboekjes en later de prijzen werd ook aan veiligheid gedacht. Tijdens het rondje honden uitlaten werden eerst de bingoboekjes in enveloppen door de brievenbus gegooid en later werden de prijzen in tasjes aan de deuren gehangen. De eerste videobel-bingo was een groot succes en wordt waarschijnlijk snel herhaald in huize Spies.

Of video-bingo ooit de grote bingo’s kan vervangen durft Lindy niet te zeggen. Wel raadt ze iedereen aan het gewoon zelf een keer te proberen.

Leiden Maatschappij Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×