De jaarlijkse pubquiz 'De Slag om Leiden' levert altijd een mooi bedrag op voor hospice Issoria. (Archieffoto: Emile van Aelst).

Hospice Issoria hoopt op extra financiële steun na wegvallen sponsoracties

Ook hospice Issoria heeft haar routine moeten aanpassen aan de coronacrisis. Beperkte bezoektijden, maximaal twee bezoekers tegelijk en wie verkouden is moet thuisblijven. “We onderhouden dan wel intensief contact via beeldbellen”, zegt Marieke Zebregs, directeur van hospice Issoria, “maar dat is toch wat anders dan echt bezoek aan je sterfbed.” Verder is alleen de hoofdingang open en moet iedereen bij binnenkomst eerst zijn of haar handen desinfecteren. Naast alle hygiënemaatregelen, ziet het hospice ook dat allerlei sponsoracties worden afgelast. “We kunnen echt wel een extra steuntje gebruiken.”

Het Leidse hospice Issoria heeft zeven gastenkamers en die zijn allemaal bezet. Zebregs heeft nog geen geluiden gehoord dat mensen er voor kiezen om dan maar weer naar huis te gaan. “Gasten en bezoekers begrijpen heel goed dat we deze maatregelen moeten nemen. Sommigen zijn wel angstig, maar beseffen ook dat die angst thuis ook speelt. Wij moeten ook denken aan de veiligheid van onze medewerkers, vrijwilligers en bezoekers van andere gasten. Iedereen is blij dat er in het hospice nog wel bezoek mag komen. Bij de meeste komt een vast clubje op bezoek.”


Nieuws071-presentator Reanne van Kleef in gesprek met Marieke Zebregs, directeur hospice Issoria.

Uit de buurt heeft Zebregs al veel hartverwarmende reacties gekregen. “Mensen die spontaan hun hulp aanbieden. Op dit moment krijgen we het rooster nog rond, maar mocht het nodig zijn gaan we zeker een beroep daarop doen. Een aantal vrijwilligers heeft af moeten zeggen, maar anderen werken meer uren. Verder vinden we het zeker leuk om kaarten en tekeningen voor onze gasten te ontvangen. Bloemen kunnen we niet zo goed kwijt in het hospice. Het is prettig om te merken dat mensen zo met ons meeleven.”

Sponsor-acties
Naast medeleven en kaartjes heeft hospice Issoria in de nabije toekomst ook zeker behoefte aan financiële steun. Bekende sponsoracties die jaarlijks een aardig som geld opleveren zoals de Slag om Leiden zijn afgelast. “Dat gaan we zeker voelen dit jaar. We zullen gaan nadenken of we dat op kunnen vangen met andere acties. Gelukkig hebben we een actieve stichting Vrienden van Issoria die geld voor ons inzamelt. Maar een extra steuntje in de rug is van harte welkom.”

Vrijwilligers
De open dag die deze week gepland was in het hospice is niet doorgegaan, maar een ieder die zich aan wil melden als vrijwilliger kan zich opgeven via de website of bellen met Issoria en dan wordt er een individuele afspraak gemaakt. Hospice Issoria is bereikbaar op telefoon: 071-5142275 of stuur een e-mail naar info@issoria.nl. Voor meer informatie kun je terecht op de website van hospice Issoria.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×