(Foto's: Rolf Eijgenraam).

Grote schoonmaak in door corona muisstil station Leiden Centraal

NS houdt een grote schoonmaak in de stationshal van Leiden Centraal. De poetsbeurt stond later dit jaar gepland, maar kon nu uitgevoerd worden omdat er door de coronacrisis nauwelijks reizigers zijn.

De werkzaamheden duren vanaf nu nog twee weken en vallen binnen de periode waarin de NS volgens een basisdienstregeling rijdt en oproept zo min mogelijk te reizen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. “Daarom hebben we de werkzaamheden naar voren gehaald. Op deze manier is er minder overlast voor reizigers”, meldt een woordvoerder van de NS.

Hoogwerkers
Onder meer het plafond van de hal wordt schoongemaakt. Hierbij kan je denken aan buisconstructies, hoog glas en de bovenzijde van de stationswinkels en afhaalrestaurants.  Deze hogere delen van de hal kunnen alleen met hoogwerkers bereikt worden, waar nu meer ruimte voor is.

Ook krijgt de verlichting boven het stationsmeubilair in de hal een poetsbeurt. Daarom zijn de tafels en bankjes tijdelijk afgesloten met afzetlint. Dit zal volgens de woordvoerder niet lang duren.

Gedurende de werkzaamheden worden delen van de stationshal afgesloten. Zo was vanochtend een deel van de toegangspoortjes afgesloten. Dit is volgens de NS nodig om de veiligheid van medewerkers en reizigers te garanderen.

Leiden Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×