(Foto: Chris de Waard).

LUMC opent poli voor voormalig coronapatiënten

Coronapatiënten die na een ziekenhuisopname weer thuis zijn, kunnen voor verder herstel terecht in het LUMC. Het ziekenhuis opent een polikliniek voor deze mensen, om ze te helpen bij hun herstel en om gegevens te verzamelen over de langetermijneffecten van het virus.

Mensen die met het coronavirus in het ziekenhuis hebben gelegen, hebben een groot risico op schade aan hun longen en hart. Ook is hun conditie meestal sterk achteruitgegaan. De post-corona polikliniek zal het hart en de longen van de patiënten controleren en ook andere schadelijke gevolgen behandelen.

Als het nodig blijkt, kunnen patiënten er ook revalideren. Omdat de ziekte ook mentaal een forse klap kan zijn, heeft de kliniek bovendien een eigen klinisch psycholoog ingeschakeld.

Leiden Maatschappij Science Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×