Een ambulance met mobile Intensive Care Unit wordt bij het Leidse Universitair Medisch Centrum klaargemaakt voor het ophalen van een patiënt. (Foto: Rob van Dullemen).

62 inwoners Leidse regio positief getest met corona

Nederland telt nu 9.762 mensen die positief zijn getest met het coronavirus. Dat maakte het RIVM vanmiddag bekend. Sinds vrijdagmiddag zijn er 93 patiënten overleden aan Covid-19. Zo heet de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. In totaal zijn 639 overleden aan de gevolgen van het virus.

In ziekenhuizen werden dit etmaal 454 mensen opgenomen met ernstige ziekteverschijnselen. In Leiden nam het LUMC enkele patiënten over van andere ziekenhuizen. Dat aantal bleef beperkt.

In Leiden zijn er afgelopen etmaal vijf mensen bijgekomen die positief zijn getest met het coronavirus. De stad telt officieel nu 35 patiënten. Van hen liggen er ook enkele in woonzorgcentra, zo werd gisteren bekend. In Leiderdorp (nu vijf) en Oegstgeest (nu dertien) kwam er één corona-patiënt bij. Voorschoten (zeven) en Zoeterwoude (twee) bleven stabiel.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×