De Rijdende winkel van Verboon Versservice. (Foto: Chris de Waard).

Verboon Versservice extra druk in coronatijd

De buurtwinkel en rijdende winkel van Verboon Versservice uit Leiden krijgen extra klanten door de coronacrisis. Nu mensen zo weinig mogelijk naar buiten willen, is de rijdende winkel een uitkomst. “Verzorginscentra bellen ons op met de vraag: jullie komen morgen toch wel, hè?”

Reanne van Kleef sprak met Jack Verboon

Het familiebedrijf heeft een buurtwinkel, een rijdende winkel en een cateringservice. Jack Verboon vertelt: “Ons cateringbedrijf levert normaal gesproken elke dag broodjes aan scholen, bedrijven en instellingen, maar dat ligt nu helemaal stil. Ons cateringpersoneel zit thuis.” De winkels profiteren juist van de situatie: “Er wordt erg gepromoot om lokaal je boodschappen te doen, en mensen weten onze buurtwinkel goed te vinden. De mensen die eigenlijk niet naar buiten durven, komen nog wel bij onze rijdende winkel.”

Maatregelen
Er zijn natuurlijk wel maatregelen genomen tegen het coronavirus. Zo zijn er in de winkel duidelijke strepen op de vloer die aangeven hoeveel afstand je moet houden. De kassa’s van de buurtwinkel en van de rijdende winkel zijn ook extra beschermd om verspreiding van het virus tegen te gaan. Bovendien rijdt de winkel een dag minder: “Normaal rijden we op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag, maar nu hebben we de woensdag er tussenuit gehaald. Hoe minder contact we hebben met mensen, hoe beter. En het is voor de klanten geen probleem om voor twee dagen extra boodschappen te doen.”

Boodschappen voor de deur
Verboon heeft actief geflyerd bij verzorgingshuizen. Hij mag op veel plekken niet meer naar binnen, maar zet de boodschappen voor de deur klaar, waarna de medewerkers ze mee naar binnen nemen. “We hebben alles in huis: eten en drinken, maar ook bloemen. Daar kunnen we nu heel makkelijk aan komen, want de telers hebben door de crisis enorme overschotten.”

Broodjes bestellen
Broodjes en andere waren die normaal door het cateringbedrijf werden geleverd kunnen ook nog steeds worden besteld bij Verboon Versservice via 071-5310052. De spullen worden kosteloos bezorgd.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×