(Foto: Archief).

Arriva past dienstregeling aan

OV-bedrijf Arriva heeft door het coronavirus en de maatregelen van de overheid minder personeel. Ook het aantal reizigers is lager dan normaal. Vanwege het grote maatschappelijk belang van het openbaar vervoer wil de vervoerder de reizigers zo lang mogelijk van dienst zijn. De dienstregeling is daarom aangepast aan de huidige situatie.

Reisinformatie
De aangepaste dienstregeling is zichtbaar in alle reisplanners en ook opvraagbaar bij arriva.nl. Daarnaast kunnen reizigers de vertrektijden ook bij de halte raadplegen. Voor meer informatie over de aangepaste dienstregeling verwijst Arriva naar de website

Aangepaste dienstregeling op werkdagen vanaf maandag 30 maart:
De eerste reismogelijkheid blijft ongeveer op hetzelfde tijdstip is als normaal, de laatste ritten vertrekken soms vroeger dan normaal. Verdere aanpassing van de lijnvoering ten opzichte van een normale werkdag (alle eerdere wijzigingen blijven gelden):

 • Lijn 175 Gouda – Rotterdam Alexander: alle ritten rijden tot metrostation Nesselande.
 • Lijn 187 Leiden – Heineken: de korte ritten Leiden – Zoeterwoude vervallen, reizigers kunnen als alternatief hiervoor met lijn 7 reizen
 • Lijn 221 Noordwijk – Leiden: deze sneldienst rijdt niet meer, reizigers kunnen gebruik maken van lijn 20 of 21.
 • Lijn 247 Nieuwveen – Alphen aan den Rijn: deze sneldienst rijdt niet meer, reizigers kunnen gebruik maken van lijn 147.
 • Lijn 292 Krimpen a/d Lek – Rotterdam Capelsebrug: deze sneldienst rijdt niet meer, reizigers kunnen gebruik maken van lijn 194 of lijn 295.
 • Lijn 295 Rotterdam Capelsebrug – Schoonhoven – Utrecht: op deze lijn wordt samen met Syntus de zaterdagdienstregeling gereden.
 • Lijn 383 Krimpen aan den IJssel – Den – Haag: in de spits rijdt deze lijn niet meer door naar Den Haag maar eindigt op station Lansingerland. Reizigers kunnen hier overstappen op de lijnen 380/381, op de trein of op Randstadrail lijn 4.
 • Lijn 385 Den Haag – Sassenheim: Deze lijn rijdt alleen op het traject Noordwijk-Sassenheim. Reizigers naar Den haag kunnen reizen met lijn 90 of met de trein vanaf station Sassenheim of station Leiden.

 
Aangepaste dienstregeling op zaterdagen:
De frequenties zijn op veel lijnen lager dan normaal. Daar waar dit leidt tot te veel reizigers en de 1,5 meter afstand-richtlijn hierdoor niet in stand gehouden kan worden, past Arriva de dienstregeling aan. De eerste rit vertrekt in de meeste gevallen later dan normaal.

 • De laatste rit op zondag vertrekt soms vroeger dan normaal.
 • Op lijn 295 rijdt Arriva samen met Syntus de zaterdagdienstregeling.
 • Lijn 800 rijdt niet meer tussen Leiden en Zoetermeer.
Leiden Maatschappij Regio Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×