Leidse coronapatiënt: "Alles doet pijn, je voelt je compleet ellendig"

Het coronavirus kan iedereen raken. Niet alleen oudere mensen  krijgen de ziekte, ook jonge mensen kunnen geveld worden door het virus. Het overkwam de 34-jarige Leidse huisarts Ellen Lohmann en haar 37-jarige vriend Tim. Samen zitten ze al ruim een week ziek thuis.

De huisarts zit dus noodgedwongen thuis in een voor de zorg zo drukke periode.  “Met alle rumoer die om mij heen is, zou ik graag een steentje willen bijdragen, maar dat gaat niet. Dus ik volg alles vanaf de zijlijn.”

Tim, de vriend van Lohmann, liep het virus als eerste op. “Hij heeft aanvankelijk in een kamer opgesloten gezeten in de hoop dat hij mij niet zou besmetten. Maar, uiteindelijk hebben we het via Tim beiden gekregen.”

Ellende
Tim is behoorlijk geschrokken van de impact van de ziekte. “Ik heb tien á elf dagen 38 tot 40 graden koorts gehad, ik kan mij niet herinneren dat ik ooit zo ziek ben geweest. Van ellende weet je niet meer wat je moet doen of wat je kan doen. Alles doet pijn, nadenken wordt lastig en je voelt je echt compleet ellendig. Het is echt een heftig virus dit. Dat had ik niet verwacht.”

Lohmann waarschuwt Leidenaren daarom nog eens: “We moeten heel voorzichtig met dit virus zijn en het dus niet onderschatten. Ook jonge mensen kunnen er best behoorlijk ziek van worden.”

Leiden Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×