Voetveer De heere Schouten blijft voorlopig aan de ketting liggen. (Foto: Willem Buijteweg).

Voetveer De heere Schouten nog niet in de vaart

Het antieke voetveer De heere Schouten heeft de start van het vaarseizoen noodgedwongen uitgesteld. Het pontje dat wandelaars naar de Zwanburgerpolder overzet, zal pas het vervoer hervatten als de corona-maatregelen worden opgeheven. Op het voetveer is het niet mogelijk om voldoende afstand te bewaren. Gisteravond heeft de regering bekendgemaakt dat de beperkende maatregelen in ieder geval tot en met 28 april zijn verlengd. Voor de vogels is het wellicht een voordeel omdat zij nu in alle rust kunnen nestelen.

Het seizoen van het bijzondere voetveer begint normaliter in april, enkele weken voor de opening van het watersportseizoen van de Kaag. Wandelaars worden dan door de vrijwillige schippers met het ranke veerpontje uit 1908 van het recreatie-eiland Koudenhoorn in Warmond over ’t Joppe gebracht naar de Zwanburgerpolder en vandaar naar de Tengnagel bij de Leidse Merenwijk. In dit poldergebied nestelen tal van bijzondere vogelsoorten en het is een genot om daar te genieten van het weidse polderlandschap.

Economie Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×