Studentenwoningen aan Flanorpad. (Foto: DUWO).

Groen licht voor tijdelijke huurcontracten studentencomplex Flanorpad

Studentenhuisvester DUWO gaat de woningen op het Flanorpad in Leiden in de tweede helft van 2021 grondig verbouwen. De woningen uit 1967 zijn aan een flinke onderhoudsbeurt toe, waarbij studenten hun huis mogelijk tijdelijk moeten verlaten. Het Leidse college van b en w staat daarom toe dat nieuwe studenten een tijdelijk huurcontract met opzegtermijn mogen krijgen.

Huidige bewoners hoeven niet te vrezen dat ze op straat komen te staan, aldusĀ  Anneleen Lagae, directeur van de Leidse tak van DUWO. Studenten die nu in de huizen wonen, hebben een zogenaamd campuscontract en zijn verzekerd van woonruimte zolang ze nog studeren. Maar DUWO krijgt volgens het collegebesluit wel de mogelijkheid om nieuwe huurders aan het Flanorpad een tijdelijk huurcontract te bieden met een opzegtermijn.


Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Anneleen Lagae, vestigingsdirecteur DUWO in Leiden, over renovatie studentencomplex Flanorpad.

Die renovatie van de 244 studentenwoningen aan het Flanorpad staat op zijn vroegst in de planning voor de tweede helft van 2021. Volgens Lagae is het nog wel afwachten of de huidige planning gehaald kan worden. “Dat zal ook afhangen van wat er gebeurt met aannemers door deze coronacrisis. We proberen natuurlijk wel onze planning te halen. Mochten er dan nog studenten wonen met een campuscontract dan gaan we voor hen een passende oplossing zoeken. Daarom willen we tijdig hiermee beginnen zodat die groep zo klein mogelijk is en we hen wellicht andere woonruimte kunnen bieden op hetzelfde complex.”

Goedkope huisvesting
Het complex stamt uit 1967 en is toe aan een grondige opknapbeurt, zowel aan de buitenkant als binnen. DUWO wil dit complex graag behouden omdat dit type huisvesting – waarbij studenten doucheruimtes en keukens delen – niet meer te realiseren is met nieuwbouw. “Dit is voor elke student bereikbaar. De kamers kosten gemiddeld 185 euro, dat vind je verder nergens in Leiden. Als je kiest voor nieuwbouw, kom je onvermijdelijk uit op zelfstandige woningen en die zijn veel duurder. Wij willen dit goedkopere segment graag in stand houden.”

DUWO wil het aantal kamers in het studentencomplex zoveel mogelijk behouden. “Misschien moeten we een paar kamers opgeven, hier en daar zitten er toch wel grote groepen met een klein aantal gezamenlijke voorzieningen. Maar we willen de aantal zoveel mogelijk in stand houden.”

Economie Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×