(Foto: J.P. Kranenburg)

Iets meer ziekenhuisopnames in onze regio

Er zijn afgelopen etmaal 952 mensen positief getest op corona. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vanmiddag.In totaal telt Nederland nu 18.803 mensen waarbij het virus is vastgesteld, maar nog steeds wordt lang niet iedereen getest. Het aantal sterfgevallen was het afgelopen etmaal 101, waarmee het aantal overleden Covid-19 patiënten op 1.867 staat. In heel Nederland werden 260 mensen in ziekenhuizen opgenomen. Dat brengt het totaal aantal mensen dat in het ziekenhuis ligt of heeft gelegen op 7.135. Op de intensive care afdelingen van Nederlandse ziekenhuizen liggen 1409 patiënten. Dat zijn er 24 meer dan gisteren. Een dag eerder kwamen er 25 bij.

Vanaf vandaag kunnen meer patiënten en zorgmedewerkers zich laten testen op COVID-19. dat is de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Het is de bedoeling om het aantal tests dat per dag wordt afgenomen op te voeren van zo’n 4.000 naar 17.500. Die extra tests zijn bedoeld voor zorgmedewerkers en cliënten in de verpleeg-, gehandicapten- en thuiszorg en de ggz. Ook kunnen huisartsen de testen aanbieden aan mensen die tot risicogroepen behoren. Tot nu toe werden vaak alleen medewerkers en patiënten in ziekenhuizen getest.

Situatie Leidse regio
Van de Covid-19 patiënten uit de Leidse regio worden er momenteel 44 in een ziekenhuis behandeld. Net zoveel als gisteren. Het gaat om 24 Leidenaars (plus vijf), zes Leiderdorpers en vijf inwoners van Oegstgeest. Zeven Voorschotenaren liggen met Covid-19 in het ziekenhuis (plus 1) en twee inwoners uit Zoeterwoude.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×