De Garenmarktgarage. (Foto: Emile van Aelst).

Daluren Garenmarktgarage tijdelijk verruimd voor buurtbewoners

Buurtbewoners met een dalurenabonnement voor de Garenmarktgarage kunnen tot 28 april de hele dag door ondergronds parkeren. De gemeente wil daarmee twee problemen tegelijkertijd oplossen. Er staan nu veel meer auto’s in de straten rondom de garage, omdat de autobezitters thuiswerken. Tegelijkertijd staat de ondergrondse parkeergarage grotendeels leeg omdat er geen bezoekers naar de stad komen.

De gemeente heeft nu de piekuren afgeschaft, waardoor ieder etmaal volledig uit daluren bestaat. Dat biedt buurtbewoners met een dalurenabonnement de gelegenheid om zonder bijbetalen de hele dag in de garage te parkeren.

De maatregel duurt in elk geval tot 28 april. Er is nog niet besloten of die periode wordt verlengd als de coronamaatregelen van het kabinet langer duren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×