Lege velden aan de Boshuizerkade. (Foto: Chris de Waard).

Hulpplatform voor Leidse sportverenigingen in de maak

De gemeente Leiden, Topsport Leiden en de Leidse Sport Federatie (LSF) zetten gezamenlijk een hulpplatform voor Leidse sportverenigingen op. Het platform moet de verenigingen van advies voorzien om de coronacrisis goed te doorstaan. Ook wordt hulp geboden bij het weer op gang komen van de verenigingen zodra de maatregelen worden versoepeld. Begin volgende week worden de details over het hulpplatform bekend gemaakt.

Het platform wordt gerund door ambtenaren van de gemeente en vrijwilligers van Topsport Leiden en de LSF. Bestuurslid Paul Goulmy van de LSF: “We slaan de handen ineen om de sportverenigingen zo goed mogelijk te ondersteunen in deze tijd. Je kunt denken aan advies over crisismanagement, waar men terecht kan voor bepaalde regelingen en waar verenigingen allemaal aan moeten denken.” De details worden op dit moment uitgewerkt.

Financiële coulance
Half maart trok de LSF ook met een ‘ongevraagd advies’ aan de bel bij de gemeente Leiden. Daarin werd gevraagd om financiële coulance voor Leidse sportverenigingen. Wethouder Paul Dirkse komt volgende week met een reactie op het advies.

Leiden Sport Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×