(Foto: Jacqueline Jongenele).

Jubileumeditie Speedo Swim-in Leiden jaar uitgesteld

Het had een groot feest moeten worden: de jubileumeditie van Speedo Swim-in Leiden. Op 21 juni blijft de Maresingel echter leeg. Vanwege het coronavirus heeft de organisatie van het evenement besloten om de tiende editie van het zwemfestijn te verplaatsen naar 2021.

Veiligheid staat voorop, zo schrijft de organisatie in een persverklaring. Zowel in als rondom het water, voor toeschouwers en deelnemers. ‘We willen geen risico nemen en houden afstand, zoals dat wordt aangeraden.’

De recente traditie ontstond  in 2011 jaar geleden toen enkele tientallen wedstrijdzwemmers het Galgewater in gingen om het 125-jarige bestaan van LZ 1886 te vieren. Dit werd zo goed ontvangen dat de Speedo Swim-in Leiden sindsdien is uitgegroeid tot een vaste waarde op de Leidse evenementenkalender.

500 deelnemers
Vorig jaar werd voor het evenement voor het eerst gehouden in het Huigpark, onderdeel van het Leidse Singelpark. Bijna 500 Leidenaren, studenten, triatleten, waterpoloers en wedstrijdzwemmers namen een duik. Ook voor dit jaar was er al veel belangstelling voor het zwemevenement. De organisatie hoopt er in 2021 alnsog een mooie tiende editie van te kunnen maken.

Leiden Regio Sport Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×