(Foto: Rob van Dullemen).

Aantal corona-opnames in ziekenhuis blijft dalen

Het RIVM meldt vandaag 132 sterfgevallen in verband met het coronavirus. Dat zijn er 17 meer dan gisteren en brengt het totaal aantal mensen dat in ons land is overleden aan Covid-19 op 2.643. Er werden sinds vrijdag 189 mensen voor behandeling opgenomen in het ziekenhuis. Dat aantal daalt al dagen. In totaal zijn 8.386 patiënten opgenomen (geweest). Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Er kwamen 1.316 positief geteste personen bij. Meer dan de afgelopen dagen, maar er wordt sinds maandag ook meer getest. In totaal zijn er nu 24.413 mensen waarbij het virus via een positieve testuitslag is vastgesteld. Sinds enkele dagen kunnen ook zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis getest worden als zij klachten hebben. Het eerste effect daarvan lijkt zichtbaar in de meldingen, omdat 550 (42%) van de nieuwe meldingen zorgmedewerkers betreft.

Situatie Leidse regio
In de Leidse regio zijn er sinds gisteren twee nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. Het gaat nu om 31 inwoners uit Leiden (+2), 8 uit Leiderdorp, 6 uit Oegstgeest, 8 uit Voorschoten en 2 uit Zoeterwoude.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×