(Foto: Gerry van Bakel).

Bollenstreek met Pasen gedeeltelijk afgesloten vanwege drukte

De Bollenstreek is tijdens Pasen slechts gedeeltelijk toegankelijk. Dat besluit is genomen nadat er gisteren toch te veel bezoekers naar het gebied zijn gekomen. De 1,5 meter afstand kon regelmatig niet in acht worden genomen. Dat meldt Brandweer Hollands Midden.

Als maatregel zijn wegen tussen de bollenvelden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en sportfietsen. Dit geldt niet voor bewoners. Doorgaande wegen zijn ook niet afgesloten. Mocht het in de loop van de dag wederom te druk worden, dan gelden de afzetting ook voor fietsers en wandelaars.

Handhavers letten komend weekend extra op of iedereen zich aan de regels houdt. Zij kunnen dit weekend daarom boetes uitdelen. Dit doen zij als ze zien dat mensen geen afstand houden en daarmee de gezondheid van anderen in gevaar brengen.

Mensen worden met klem verzocht om Pasen zoveel mogelijk met het eigen gezin of huisgenoten te vieren.

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×