Ook in een bootje moeten Leidenaren anderhalve meter afstand houden. (Foto: Reanne van Kleef).

Gemeente waarschuwt na drukke zaterdag op het water: 'blijf thuis'

De gemeente Leiden roept inwoners via sociale media op thuis te blijven en niet het water op te gaan. Reden voor de herhaalde oproep is de ‘grote drukte’ gisteren op de Leidse grachten en singels.

Als mensen het toch niet kunnen laten even een stukje te varen, geldt ook in de bootjes de regel van social distancing. De opzittenden moeten dus een anderhalve meter uit elkaar zitten. Ook stelt de gemeente dat schippers drukke plaatsen moeten vermijden en dat boten onderling ook deze afstand moeten bewaren.

Het advies van de gemeente luidt dan ook om maximaal met twee mensen op een boot te zitten, zodat de afstand bewaard kan blijven. Gezinnen mogen wel met meer gezinsleden aan boord. Een boot huren blijft mogelijk, maar aan maximaal 2 personen en als je een gezamenlijk huishouden vormt aan maximaal 4 personen.

Leiden Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×