(Foto: J.P. Kranenburg).

Laatste kans voor buurtkamer Heelblaadjespad Leiderdorp

Het blijkt toch nog mogelijk om een ontmoetingsplek te realiseren bij het bouwproject Heelblaadjespad 1 in Leiderdorp. Geïnteresseerde partijen hebben nog zo’n acht weken de tijd om zich te melden bij de projectleider voor de ontwikkeling van de zogenaamde buurtkamer. Omdat niemand zich had aangemeld om de buurtkamer te beheren, kwam de ontmoetingsplek niet meer voor in de plannen van de gemeente voor de herontwikkeling van de locatie van de voormalige kerk De Menswording.

Tijdens het Politiek Forum van de Leiderdorpse gemeenteraad bleek deze week dat verschillende partijen graag nog een laatste inspanning van het college zien om de buurtkamer te realiseren.

Fractievoorzitter Mirjam van der Stelt van het CDA nam het voortouw in de discussie: “Bewoners waren er niet van op de hoogte dat er geen buurtkamer meer zou komen. We moeten organisaties en bewoners de kans geven het te organiseren. Dat is nu alleen niet makkelijk met COVID-19. Ik wil graag weten tot wanneer het voor de projectontwikkelaar mogelijk is om de buurtkamer in te tekenen en of het college zich wil inspannen om kenbaar te maken dat een buurtkamer nog steeds mogelijk is.”

Van uitstel komt afstel
De verantwoordelijk wethouder Willem Joosten benadrukte dat het belangrijk is om bouwprojecten zoveel mogelijk volgens planning door te laten gaan. De woningnood is nog steeds hoog en uit de vastgoedwereld komen ook signalen dat er problemen ontstaan. “Uitstel kan in dit geval dus zeker tot afstel leiden en dat willen we niet.”

Interesse bewonersgroep
Over de buurtkamer meldde Joosten dat er wel interesse is voor een buurtkamer, maar dat niemand zich als partij heeft gemeld. “Er is nu een bewonersgroep aan het kijken of ze iets kunnen organiseren, dat wordt binnenkort duidelijk. Geïnteresseerden hebben nog zo’n acht weken de tijd om zich te melden. Dat moet genoeg tijd zijn.”

De wethouder zegde ook toe om breed te communiceren dat geïnteresseerden zich nog steeds kunnen melden. Voor de raadsvergadering van komende maandag laat hij weten op welke manier hij dat van plan is.

Leiderdorp Politiek heelblaadjespad


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×