Piet Peper kreeg in 2010 bij zijn afscheid van de politiek een lintje. (Foto: Emile van Aelst).

Oud-raadslid Piet Peper overleden

Piet Peper is afgelopen maandag op 83-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de familie van de markante Leidenaar bekend gemaakt. “Niet aan corona”, laat zijn weduwe Greet weten. “Hij is rustig ingeslapen.” Piet Peper is vrijdag in besloten kring gecremeerd.

Politiek en sport
Peper was tijdens zijn werkzame leven kapper. Heel Leiden Noord kende hem als de kapper van de Beatrixstraat. Later werd hij ook  politiek actief. Eerst voor de SP, later voor Leefbaar Leiden. Hij zat twaalf jaar in de Leidse raad. Bij de verkiezingen van 2010 verloor Leefbaar Leiden een zetel en nam hij afscheid van de Leidse politiek. Naast zijn raadslidmaatschap was Peper actief bij allerlei organisaties waaronder Lugdunum. Ook was hij al eens Prins Carnaval.

Emeritus Coiffeur
Peper was een man van weinig woorden, maar als hij iets zei, was het vaak raak. Legendarisch is het antwoord op de vraag naar zijn beroep. Dan kwam van de kapper in ruste steevast het antwoord: “Ik ben ‘Emeritus Coiffeur’. Daar heb ik voor gestudeerd aan de universiteit van het leven.”

Koninklijk
Enkele maanden na zijn vertrek uit de gemeenteraad werd  Piet Peper koninklijk onderscheiden. Tijdens zijn afscheidsfeestje in het sponsorshome van de toenmalige voetbalvereniging GHC werd hij door burgemeester Lenferink ‘overvallen’ met het lintje.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×