Digitale herdenking Jodenvervolging Leiden

Vanwege de coronamaatregelen moest de organisatie van de jaarlijkse Herdenking van de Jodenvervolging Leiden de herdenking die vandaag plaats zou vinden annuleren. Toch is er een oplossing gevonden om ook dit jaar stil te staan bij de Jodenvervolging: de namen worden digitaal voorgelezen.

Via de nieuwe website worden de namen van 65 joodse onderduikers die in Leiden een veilige schuilplaats zochten, voorgelezen. De onderduikers zijn in de meeste gevallen door verraad weggevoerd en vermoord. De Stichting Herdenking Jodenvervolging Leiden wil op deze manier met eerbied aan hen denken en ook dit jaar de herinnering levend houden.

Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×