(Foto: Chris de Waard).

Dalende trend coronacijfers zet door

Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu zijn maandag 67 sterfgevallen als gevolg van Covid-19 gemeld. Dat zijn er opnieuw minder dan gisteren en daarmee is er al een aantal dagen sprake van een dalende lijn. Wel is het zo dat na het weekeinde niet alle cijfers direct op maandag worden doorgegeven, dus mogelijk volgt er morgen een correctie. Dat gebeurt overigens ook op andere dagen maar het verschil is na het weekeinde vaak groter.  In totaal telt ons land nu 3.751 sterfgevallen.

Er werden het afgelopen etmaal 75 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. Ook dat zijn er veel minder dan de 110 nieuwe patiënten van gisteren. In totaal zijn er nu 9.779 mensen in een ziekenhuis opgenomen of opgenomen geweest.

Het aantal nieuwe besmettingen daalde ook zeer sterk. Werden er gisteren nog 1.066 gemeld. Vandaag zijn dat er 750. Er zijn nu in totaal 33.405 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM.

Aantal opnames in Leidse regio gelijk gebleven
In de Leidse regio zijn nu 63 mensen met Covid-19 in een ziekenhuis opgenomen. Net zoveel als gisteren. Het gaat nu om 36 inwoners uit Leiden, 9 uit Leiderdorp, 7 uit Oegstgeest, 9 uit Voorschoten en 2 uit Zoeterwoude.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×