Marktvoorzitter Soufian El Marsse (links) wil niet meewerken aan het alternatieve marktplan van de gemeente Leiden.

Marktkooplui weigeren alternatief plan gemeente

Het bestuur van de Leidse afdeling van de Vereniging voor Ambulante Handel is vanmorgen boos opgestapt uit een overleg met de gemeente Leiden over het verplaatsen van de centrummarkt naar de Beestenmarkt en de Lammermarkt. Dat laat voorzitter Soufian El Marsse zojuist aan Sleutelstad weten.

“In het centrum is plek zat. We willen niet naar de Beestenmarkt en de Lammermarkt. Dan moeten we loten, want er is niet voldoende plek voor iedereen. Ook zijn er onvoldoende stroompunten en hangen er allerlei jongeren op de bankjes rond de vier coffeeshops die bij die pleinen zitten. We gaan niet akkoord met het alternatieve plan.”

Volgens El Marsse is er rond de Nieuwe Rijn met enkele aanpassingen voldoende ruimte. “Als we een visboer verplaatsen naar de andere kant van het water past het gewoon. Ook kunnen we uitbreiden in de lengte, richting de Apothekersdijk”, denkt de voorzitter van de Leidse markten.

Verplaatsen leidt er bovendien toe dat mensen moeten zoeken naar hun vaste kramen. “Dat helpt al helemaal niet om corona te onderdrukken.”

 

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×