Een van de kunstwerken van Beelden in Leiden 2019. (Foto: Chris de Waard).

Negende editie Beelden in Leiden verplaatst naar volgend jaar

De negende editie van Beelden in Leiden komt er pas in 2021. Dat heeft het bestuur van de beeldententoonstelling die jaarlijks wordt gehouden aan de Hooglandse Kerkgracht besloten. “Vanwege de coronacrisis bleek het niet mogelijk enkele werken te realiseren.” In aanloop naar de editie in 2021 worden de kunstenaars online gepresenteerd en zijn de ontwikkelingen te volgen.

Jos Nijhof in gesprek met voorzitter Henriëtte van der Linden van Beelden in Leiden.

De negende editie van Beelden in Leiden toont nieuw werk van zes jonge talentvolle kunstenaars. Dat zijn  Maud van den Beuken, Lungiswa Gqunta, Jason Hendrik Hansma, Vibeke Mascini, Thomas Swinkels en Riet Wijnen. De negende editie krijgt de titel ‘Sferen’ mee en is samengesteld door Suzanne Wallinga. Met de kunstenaars wordt gekeken naar hoe wij ons als mens verhouden tot de openbare ruimte als een in ruimte en tijd uitdijend volume.

De selectie en begeleiding van de kunstenaars is in handen van curator Suzanne Wallinga, oprichter en voormalig directeur van A Tale of a Tub in Rotterdam. Kunstenaar Jennifer Tee is aangetrokken als master, zij begeleidt de kunstenaars in een kortdurend leertraject. De vakjury voor de jaarlijkse Frans de Witprijs bestaat uit onder anderen Nathanja van Dijk, directeur Kunsthal, kunstverzamelaar Casper van der Kruk en kunstenaar Izaak Zwartjes.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×