Burgemeester Lenferink spreekt de gedecoreerden morgen toe vanuit zijn werkkamer thuis. (Foto: Buro JP).

Sleutelstad TV zendt Leidse lintjesregen uit

De traditionele lintjesregen op de dag voor de verjaardag van Koning Willem Alexander vindt morgen op een aangepaste manier plaats. De bijeenkomst in de Hooglandse Kerk waarbij alle gedecoreerden door burgemeester Lenferink worden toegesproken kan vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan, maar daarop heeft de gemeente iets bedacht. Alle mensen die dit jaar een Koninklijke Onderscheiding krijgen, worden persoonlijk  gebeld door de burgemeester. Ook worden ze via een videoboodschap toegesproken. Die toespraken worden vrijdagmiddag vanaf 13.00 uur uitgezonden door Sleutelstad TV.

De namen van de gedecoreerden worden ook pas morgen rond 13.00 uur bekend gemaakt. Dit om te voorkomen dat mensen al gehoord hebben dat ze een lintje krijgen, voordat ze zijn opgebeld.

De uitzending van de Leidse lintjesregen is te zien via Ziggo kanaal 46 en online via www.sleutelstad.tv.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×