Rob Baars en ’t Hart in de studio van Sleutelstad. (Foto: Emile van Aelst).

Kijk terug: Koningsdag in 11 optredens, 3 toespraken en 1 gedicht

Koningsdag 2020 werd gisteren thuis gevierd. Onder de naam ‘OranjeThuisBlijfdag’ kon de Leidse regio via Sleutelstad toch genieten van tradities, uiteenlopende optredens en de uitreiking van het Gouden Petje. De dag werd afgetrapt met een toespraak van burgemeester Henri Lenferink, gevolgd door kleine en grotere optredens. Geniet na van Koningsdag in 11 optredens, 3 toespraken en 1 gedicht.

Om 10.00 uur trapten burgemeester Henri Lenferink en voorzitter van de Oranjevereniging Trudy Kwik de OranjeThuisBlijfDag af, gevolgd door een gedicht van stadsdichter Marianne van Velzen en het eerste optreden van Ed Citroen. Daarna traden achtereenvolgens Mike Nieuwenburg, Roselle, Brian James en Gösta van den Burg op.

Proostmoment
’s Middags was er ook ruimte voor de grotere gezelschappen Kurker Vrouwenkoor, Kiloknallers en Er welt een Traan, die eerder in de buitenlucht waren opgenomen. Tussendoor verzorgden Rob Baars en ’t Hart en Wilbur Zitman a.k.a. de Zingende Schilder vanuit de studio live-muziek. Om 16.00 uur was het tijd voor het Nationaal Proostmoment, de uitreiking van het Gouden Petje en het Leids Volkslied. De band Shoot from the Hip sloot de middag in een eerder opgenomen optreden af.

Voorschoten
Verschillende dj’s verzorgden tot 23.00 uur de beste Koningsdagmuziek, waarmee de OranjeThuisBlijfDag bij iedereen in de huiskamer een feestje is geworden. Benieuwd naar Koningsdag in Voorschoten? Bekijk de film die daarover dit jaar is gemaakt op Sleutelstad!

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×