Burgemeester Henri Lenferink toont het portret van Greet Meesters in zijn online toespraak voor alle ontvangers van de lintjes.

Gedecoreerde Greet Meesters: 'Een lintje krijg je niet alleen'

Middenin een online vergadering kreeg Greet Meesters op vrijdag 24 april ineens de burgemeester van Leiden aan de lijn. Om te horen dat het de Koning had behaagd om haar te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Een lintje voor moed, beleid en trouw. “Ik voel me inderdaad wel bemoedigd door dit eerbetoon.” Greet Meesters deelt haar lintje graag met alle mensen om haar heen die haar al die jaren geholpen hebben haar ideeën, initiatieven en dromen waar te maken.

Greet Meesters woont en werkt in Leiden-Noord, waar zij zich sinds 2001 met tomeloze inzet bemoeit met het buurtleven. Burgemeester Lenferink roemt in zijn online toespraak haar veelzijdigheid en creativiteit en haar vermogen haar netwerk keer op keer te enthousiasmeren. Meesters’ bijdrage aan het Autisme-café, de opening van de buurthuiskamer aan de Raamstraat onder de noemer Greet&Meet en het meest recente project Go-Noord! om van Leiden de gezondste wijk van Leiden te maken werden naar voren gehaald als voorbeelden van wat Meesters allemaal heeft gedaan en bereikt in haar stad. Ze werd weliswaar niet geboren in Leiden, maar woont er inmiddels al 35 jaar. Het lintje kwam als een donderslag bij heldere hemel, maar dan wel in positieve vorm. “Mijn man had gezegd dat de bank om half twaalf zou bellen. Ik was gewoon aan het werk en toen kreeg ik ineens de burgemeester te spreken.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Greet Meesters over haar koninklijke onderscheiding.

Een feestje in de Hooglandse Kerk en het opspelden van de versierselen door de burgemeester die horen bij het krijgen van een lintje zat er dit jaar niet in, maar wat in het vat zit verzuurt niet. Wel werden er bloemen en taart bij de gedecoreerden thuis afgeleverd en was er een telefoontje van Lenferink en een online toespraak. Voor Meesters was het indrukwekkend genoeg. “Ik weet inmiddels wie er verantwoordelijk zijn voor deze aanvraag en ik vind het zo leuk om te ervaren dat iedereen het zo leuk vindt. Het is ook niet niks, ik ervaar het echt als een hart onder de riem. En je krijgt niet iedere dag een boodschap van de koning.”

Top 50
Eerder dit jaar viel Meesters ook al de eer te beurt een plekje te krijgen op de Top 50 van Leidse vrouwen die in Leiden het verschil maken. Toen was er nog wel een feestelijke bijeenkomst op 8 maart in het Leids Volkshuis. Voor Meesters zijn beide gelegenheden een mooie erkenning voor al het werk dat ze heeft gedaan en een stimulans om door te gaan. En ze wil daarmee ook een rolmodel zijn voor anderen. “Doorzetten ook als het eens tegenzit. Ik voel me enorm gesteund door de vrouwen uit mijn netwerk. Dat zijn wel een soort rolmodellen voor mij. Net als mijn oma en mijn moeder. Die hebben mij ook altijd gestimuleerd om door te gaan. Anders was ik nooit gaan studeren. Dat wil ik graag doorgeven. Blijf je dromen najagen.”

 

 

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×