(Archieffoto: Emile van Aelst).

Jeugddorp Leiden gaat toch niet door

Het in augustus geplande Jeugddorp Leiden gaat dit jaar niet door. Eerder liet de organisatie aan Sleutelstad weten aan een alternatief plan te werken. De uitbreiding van het verbod op vergunningsplichtige evenementen tot 1 september, dat de regering vorige week afkondigde, zorgt ervoor dat deze plannen niet toegestaan zijn; het Jeugddorp Leiden blijft dit jaar dicht.

Kim van Niekerk en Robbert Beurse in gesprek met Femke Mens over het niet doorgaan van Jeugddorp 2020.

Verplaatsen naar het najaar ziet de organisatie niet zitten: “We hebben overwogen om het Jeugddorp in de herfstvakantie te openen, maar met op- en afbouw is dat voor de vrijwilligers niet te doen. In die periode kunnen ze niet zomaar vrij nemen van hun dagelijkse werkzaamheden”, verklaart voorzitter van Jeugddorp Leiden Femke Mens.

Sportdagen
Omdat voor sportactiviteiten voor de jeugd minder strenge regels gelden zou de organisatie van Jeugddorp Leiden ervoor kunnen kiezen om twee weken lang sportdagen te organiseren op hun terrein langs de Vliet. Mens staat hier niet achter: “Het is niet voor niets dat evenementen niet doorgaan. Het voelt niet goed om via een soort loophole Jeugddorp toch door te laten gaan. Bovendien zijn we geen sport, we die deskundigheid en verantwoordelijkheid willen we niet nemen. Bovendien wijken we dan veel te veel af van wat we zijn: een jeugddorp waar kinderen hutten bouwen en spelletjes doen.”

Online
Om de kinderen uit Leiden en omgeving toch iets leuks te bieden tijdens de zomervakantie werkt de programmacommissie van Jeugddorp Leiden aan een aan een thuisblijfplan. “We denken erover om dagelijks filmpjes online te zetten met daarin leuke opdrachten voor de kinderen die ze in en om hun huis kunnen uitvoeren. Details volgen later”, aldus Mens.

Op 2 augustus 2021 gaat het hek van het jeugddorp weer open.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×