Foto: archief

Ondernemersvereniging Voorschoten luidt noodklok: 'Het duurt te lang'

De Ondernemersvereniging Voorschoten heeft het gemeentebestuur in een email gevraagd om op te schieten met het afhandelen van coronaregelingen voor ondernemers. De vereniging krijgt namelijk van ondernemers uit het dorp te horen dat het soms wel acht weken kan duren voordat een aanvraag is afgehandeld.

Ondernemers in heel het land die nadelige gevolgen ondervinden van de coronacrisis kunnen aanspraak maken op een aantal regelingen. Zo is er de tegemoetkoming in loonkosten (NOW), de tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandige ondernemers (TOZO) en voor MKB bedrijven een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro.

Het aanvragen van die regelingen neemt volgens het OVV-bestuur maar liefst acht weken in beslag en met name de zelfstandigen zitten te springen om financiĆ«n. “Zij kunnen onmogelijk bijna twee maanden wachten op geldelijke steun”, schrijft de ondernemersvereniging aan de gemeente. “Het aanvragen van de regelingen duurt bij andere gemeenten aanzienlijk korter.”

Omdat het afhandelen van de aanvragen in Leidschendam geschiedt, dringt de ondernemersvereniging er bij verantwoordelijk wethouder Marcel Cramwinckel op aan om ‘alles in het werk te stellen de afhandeling van de aanvragen te bespoedigen om nog meer leed te voorkomen’.

Economie Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×