Foto Sailesh Ramdas
(Foto: Sailesh Ramdas)

Leiden houdt afstand: Sportschool wil vertrouwen terugkrijgen

De Leidse regio bereidt zich voor op de anderhalvemetersamenleving. Zodra het weer mogelijk is, willen de kroeg op de hoek, de bioscoop in het centrum en de basisschool van je kind zo snel mogelijk weer aan de slag. Maar wat moet daarvoor gebeuren? En hoe zorg je ervoor dat de bezoekers straks anderhalve meter afstand kunnen houden? Sleutelstad volgt deze voorbereidingen en stelt de vraag: hoe ziet deze anderhalvemetersamenleving eruit?

Bij Ramdas SportCenter aan de Rooseveltstraat in Leiden zeggen ze al zo goed als klaar te zijn voor de anderhalvemetersamenleving. Alle apparaten zijn schoongemaakt en ze zijn uit elkaar gezet. Verder is er tussen de cardio-apparaten plexiglas geplaatst. Voor de groepslessen zijn er op de grond vakken gemaakt met tape die anderhalve meter tussenruimte bieden. Zodoende kunnen er in een zaal geen vijftien, maar zeven tot acht personen sporten. Sailesh Ramdas van SportCenter Ramda heeft niet stilgezeten: “Ik ben gelijk aan de slag gegaan. We zijn eigenlijk bijna klaar om weer open te gaan.”

Keuzes voor abonnement
Toen bekend werd dat sportscholen tot nader order dicht moesten, gaf Ramdas zijn klanten drie keuzes: hun abonnement aanhouden en dat later in het jaar gecompenseerd krijgen, het niet gecompenseerd krijgen of hun geld terug krijgen. Zo lukt het de sportschool om de klap van de crisis te spreiden.


Foto: Sailesh Ramdas

Social media
De aanpassingen die Ramdas doet aan zijn sportschool laat hij voor zijn klanten niet onopgemerkt. Op social media geeft hij regelmatig een update over hoe het er in zijn sportschool voor staat. “We willen zo het vertrouwen van de klanten terugwinnen en laten zien dat sporten straks weer gewoon kan”, zegt Ramdas. “Anders krijg je opzeggingen en bovendien geef je op deze manier een soort hoop aan je klanten.”

Filmpjes
Voor de klanten die toch workouts willen blijven volgen, zijn er trainingen te zien op Sleutelstad TV. In Sport071 Workout! worden iedere dag twee workouts van 20 minuten uitgezonden op tv en online. Een van die workouts wordt verzorgd door Ramdas Sportcenter, maar als het aan Ramdas ligt, blijft het daar niet bij. “Ik wil nog meer filmpjes maken. Misschien wel dagelijks live. Ik heb genoeg idee├źn hoe we het wel gaan redden in deze tijd. Zorgen maken heeft geen zin”, aldus Ramdas.

Leiden Regio Sport Leidse regio houdt afstand


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×