(Foto's: Rob van Dullemen).

Speeltuinen zijn weer open met regels: "Het moet geen picknickplaats worden"

De grote speeltuinen zijn sinds deze week weer open voor kinderen. Nadat ze meer dan een maand gesloten waren, mag er – mits er een aantal regels wordt nageleefd – weer volop gespeeld worden. Bij de speeltuin Ons Eiland aan de Kortenaerstraat in de Zeeheldenbuurt betekende dat dat de schommels, glijbanen en andere speeltoestellen weer drukbezet waren. “De kinderen hebben er lang op moeten wachten, we zijn er erg blij mee”, zegt Cor Arnoldus van speeltuinvereniging Ons Eiland.

Toen bekend werd dat de speeltuinen weer open mochten, moest Arnoldus snel schakelen. “Ik had verwacht dat wij tegelijk met de scholen op 11 mei weer open zouden mogen”, zegt hij. Toen hij hoorde dat het moment van weer open gaan al eerder viel, heeft hij samen met de andere speeltuinbesturen snel een aantal dezelfde regels opgesteld en voorbereidingen getroffen. Zo is er een hoop schoongemaakt, zijn banken afgesloten, moesten stoelen naar binnen, staat er handgel en zijn toiletten nog dicht. “Het moet geen picknickplaats worden”, zegt Arnoldus.

Cor Arnoldus van SV Ons Eiland in gesprek met presentator Maarten Mulder

Met het open gaan van de speeltuinen mag er nog steeds ook een hoop niet. Zo mag een kind niet ouder dan twaalf jaar zijn en moet er één ouder bij zijn. Daarnaast mogen er geen activiteiten georganiseerd worden en mag er geen eten en drinken meegenomen worden naar de speeltuin. Daar bovenop gelden nog steeds de algemene richtlijnen van het RIVM zoals de verplichte anderhalvemeter afstand. Om mensen die moeite hebben met de strikte regels die er in de speeltuin gelden zo nodig aan te spreken, loopt er een portier rond. “Als het echt uit de hand loopt, dan komt de handhaving gewoon langs”, zegt Arnoldus.

Dat de speeltuinen met strikte regels open zijn, betekent nog niet dat ze elke dag toegankelijk zijn. Voorlopig zijn de speeltuinen alleen open op doordeweekse dagen van 10.00 tot 17.00 uur.

Leiden Maatschappij Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×