Hart Voor De Zorg Sokken voor zorgpersoneel van Libertas Leiden. (Foto: PR).

Sokken-voor-mondkapjes-actie levert duizenden mondkapjes voor zorg Leidse regio

Het tekort aan mondkapjes in de zorg is ook in de Leidse regio een probleem. Het Nederlandse sokkenmerk Sock My Feet heeft een manier bedacht om de zorg te steunen: het bedrijf maakt sokken die mensen cadeau kunnen doen. Het geld dat Sock My Feet voor elk paar sokken ontvangt, wordt volledig gebruikt voor de aanschaf van mondkapjes in de zorg. De actie heeft er bijvoorbeeld al voor gezorgd dat meer dan vijfduizend mondkapjes gedoneerd zijn aan Libertas Leiden.

Doneren
Via de website van Sock My Feet is het mogelijk om Hart Voor De Zorg sokken te bestellen. Samen met een persoonlijke boodschap kunnen de sokken geschonken worden aan een familielid, vriend of kennis in de zorgsector. Mees Nijland van Sock My Feet laat weten dat hij voorstander is van de boodschap achter de actie. “We vinden het mooi dat we mensen in de zorg kunnen opvrolijken en tegelijkertijd van goed beschermingsmateriaal kunnen voorzien.”

Succes
Tot nu toe is de actie een succes: tien verschillende zorginstellingen in heel Nederland hebben dankzij de actie al vijfduizend mondkapjes ontvangen per instelling. Niet alleen thuiszorg en verpleeghuizen, maar ook ambulante zorg en fysiotherapeuten worden gesteund. Nijland geeft aan dat hij wegens positieve reacties voorlopig nog niet van plan is om te stoppen.

 

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×