(Foto: Archief)

Voorschoten zet extra medewerkers in voor ondernemersaanvragen

Om de massaal aangevraagde coronaregelingen voor ondernemers te kunnen afhandelen zet de gemeente Voorschoten extra ambtenaren in. Het gaat met name om de tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandige ondernemers, de Tozo-regeling.

Vorige week luidde de ondernemersvereniging Voorschoten de noodklok omdat veel ondernemers te lang zouden moeten wachten op de behandeling van hun aanvraag. Het zou voor sommige ondernemers soms wel acht weken gaan duren waar zij volgens de ondernemersvereniging ‘onmogelijk op zouden kunnen wachten’. Daarnaast zouden de aanvragen bij andere gemeenten ‘aanzienlijk’ sneller worden behandeld.

De Tozo-regeling is bedoeld voor zelfstandige ondernemers en voorziet in een aanvullende uitkering voor levensonderhoud als het inkomen door de coronacrisis tot onder het sociaal minimum daalt. Er komen veel aanvragen binnen. Zo is het aantal Tozo-aanvragen op dit moment al dertig keer meer dan het totale aantal vragen voor bijzondere bijstand voor zelfstandigen in een jaar. Omdat de gemeente Voorschoten deze dienstverlening uitbesteedt aan de gemeente Leidschendam-Voorburg kunnen ondernemers terecht bij het loket van Leidschendam-Voorburg. Daar komen ook de extra medewerkers te zitten.

Kosten gemeente
Hoeveel aanvragen er precies zijn en hoeveel geld er in totaal uitgekeerd wordt door de gemeente Voorschoten is nog niet bekend. Wethouder Marcel Cramwinckel verwacht daar in de tweede helft van mei meer duidelijkheid in te scheppen. “Het college zal dan een eerste overzicht presenteren.”

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×